Varukorg

Inga varor i varukorgen

Torsklever – En exklusiv delikatess från havet

havet

Torsklever är en exklusiv delikatess som kan serveras på många olika sätt. Den är även rik på Omega 3, A och D vitaminer vilket också gör det till en väldigt nyttig delikatess.

I denna artikeln kommer vi ta en närmare titt på vad torsklever är för något och hur du kan servera den på bästa sätt.

Vad är torsklever?

Torsklever är en exklusiv delikatess som vanligtvis kan köpas på konserv. Den går utmärkt att servera till en förrätt på en liten bit rågbröd, tillsammans med lite citroncest och färsk koriander. Den passar fint tillsammans med ett glas Cava.

Smaken på torsklever kan beskrivas som rätt så mild och len, även om den kan vara lite salt. Konsistensen på torsklevern är mjuk på grund av sin höga fetthalt.

På grund av sin höga fetthalt så har torsklever också en stor andel kalorier. Den är rik på andra nyttigheter såsom vitamin A och Omega 3.

Förutom att säljas som konserv så är torskleverolja också en mycket populär produkt bland många. Torskleverolja har använts som kosttillskott sedan 1800-talet för barn som fick för lite solljus, på grund av de höga halterna D-vitamin i torsklever.

Några av fördelarna med de vitaminer som finns i torsklever är starkare ben, en bättre immunförsvar, minskad risk för t.ex. cancer och hjärt- och kärlsjukdomar och ett friskare hår och en jämnare hudton.

Hur kan man tillaga torsklever?

Torsklever kan ätas till många olika rätter, både som en förrätt och som en huvudrätt.

Om man vill lyxa till det så kan torsklever serveras på ett finare sätt tillsammans med ett lyxigt rågbröd, tillsammans med lite citroncest och färsk koriander.

Den passar också utmärkt till ett rostat bröd, i en sallad, till ägg eller tillsammans med kokt pasta.

Nedan går vi igenom ett enkelt men mycket gott recept med torsklever som du kan tillaga på några minuter.

Torsklever på rostat bröd (Recept)

För detta receptet behöver du en burk torsklever, bröd, tre ägg, purjolök och lite citronsaft.

  1. Häll av oljan från torsklever och mosa ner den med en gaffel.
  2. Koka äggen i 8 minuter eller tills de blir hårdkokta. Skala dem och mosa de skalade äggen med en gaffel.
  3. Hacka ner purjolök, och blanda alla ingredienserna i en bunke.
  4. Tillsätt lite citronsaft i till röran för att få upp syran, och rör om.
  5. Lägg röran på rostat bröd eller stekt bröd.

Detta är ett mycket enkelt men gott recept med torsklever som du kan göra på några minuter. För att lyxa till det lite extra så kan du servera torsk levern tillsammans med lite finare rågbröd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *