Recept på torskromsbiffar

Torskromsbiffar serverade

Torskrom är ett väldigt mångsidigt livsmedel som går att tillreda på en mängd olika sätt. I detta inlägg kan du ta del av ett recept på utsökta torskromsbiffar med lök och hackad dill, mums!

Du behöver följande ingredienser:

  • 2 burkar torskrom (ca 400 g)
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • hackad dill
  • margarin eller smör

Öppna konservburken och skjut ut rommen i en skål.

Mosa torskrommen i skålen med en gaffel. Skala och finhacka löken. Blanda torskrommen tillsammans med löken, ägg och dill. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Forma smeten för hand och lägg i stekpannan eller klicka ned smeten och forma den sedan med en stekspade. Stek sedan biffarna i ca 2 min på varje sida.

Avnjut torskromsbiffarna med en pressad citronklyfta över och servera med kokt potatis eller stuvad spenat. Lite skagenröra är också utsökt till!

Ett alternativ på torskromsbiffar är att skära rommen i ca 1 cm tjocka skivor. Vänd sedan skivorna i mjöl eller ströbröd och stek sedan som ovan.

Hoppas det smakar!

Torskrom Lyx 200g

Ro hem lyxig torskrom från danska Amanda Seafoods. En riktig klassiker på matbordet. God att steka eller som pålägg på knäckebrödet till frukost.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.